Dhawati Haaza al Waki & Dhawati Nashira bint Rafiiqa


Hem

Vega

Nashira

Petra

Nyheter

In memorian

Länkar
            

Till minne av

SE LCH KORAD Ängsbacken's Foxy

  

1995-03-05 - 2002-06-05

Foxy var säkert en helt vanlig hund, men för mig var hon den mest unika hunden i hela världen. Foxy kom in i mitt liv i början av januari 2001 och blev min första alldeles egna hund. Jag kommer fortfarande ihåg hur nervös jag var när jag satt på tåget ner till Sörmland, skulle jag tycka om hunden och kanske viktigast av allt skulle hunden tycka om och trivas med mig. Jag blev blixtförälskad i min underbara hund och fick flera gånger på tåget upp till Falun påminna mig själv om att hon min genom att nypa mig i armen och smeka henne över pälsen.

Foxy var den snällaste som fanns och gjorde i princip allt för att vara en till lags. Hon gjorde stor skillnad på folk och folk, det fanns de som hon tolererade, det vill säga att det var helt okej om de vill klappa henne eller ge henne en gurka men för den sakens skulle behöver man ju inte hetsa upp sig, som exempelvis ansåg hon inte att man behövde inte kliva upp ur sängen när det ringde på dörren förrän man visste om det var någon intressant person som kom in. Men så fanns de som hon älskade och de, ja, de älskade hon med liv och lust och hela sin själ och kropp.

Med Foxy vid min sidan lärde jag mig otroligt mycket, mer än jag insåg själv. Vi provade rad olika hundsporter bland annat sök, spår, agility och lydnad. Trots att hon var tävlad långt upp i klasserna innan hon kom till mig så blev det inte särskilt många tävlingar för vår del, men det var inte heller det viktigaste. För mig var hon en underbar vän och läromästare.

Tyvärr dog Foxy alldeles för tidigt och det var stor sorg i hjärtat jag till slut tog beslutet att ta bort min älskade vän.

Tack Kattis och Jarmo på kennel Ängsbacken för denna underbara hund!