Dhawati Haaza al Waki & Dhawati Nashira bint Rafiiqa


Hem

Vega

Nashira

Petra

Nyheter

In memorian

Länkar
            

Petra Karlsson

 

Fotograf Annelie Johansson Fotograf: Christine Ehrlander

Född i Karlskoga 1981 har sedan dess bott lite varstans i Sverige gjorde även ett kort gästspel i Alexandria som liten. Numera är jag bosatt i Folkatorp, Kumla som ligger i det charmiga Närke.

Hundarna kom in i mitt liv när jag var liten genom familjens olika hundar, först var det den lilla envisa foxterriern, sen den karelska björnhunden och slutligen gatukorsningen Laika. Även om jag till stor del såg Laika som min hund, så var jag verkligen ingen hundmänniska på den här tiden, då var det hästar som gällde och hundar hade man enbart för att klappa på och ge en och annan kaka till. Hundmänniskan i mig vaknade på gymnasiet genom att jag lärde känna Christine och hennes schäfrar. Genom henne och min gudfars jämthund Inter som bodde hos mig en stund började jag inse det roliga i att träna hund. Det var också Christine som hjälpte mig att hitta min första egna hund och 2001 kom schäfern Ängsbackens Foxy in i mitt liv. Tillsammans med Foxy, som var fem år när hon flyttade in, provade jag på en rad olika hundsporter såsom spår, lydnad, sök och agility. När jag sen skulle till att ha hund nummer två så föll valet på en saluki och 2004 flyttade Vega hem till mig. Med Vega och nu även Nashira tränar jag Lure Coursing, viltspår och rallylydnad. Vid sidan den mentala träning tycker jag även att det roligt att fokusera på hundarnas fysträning.

Genom Vega har jag blivit biten inom både utställning och Lure Coursing vilket har gjort att jag utbildat mig till utställningsansvarig och lure courings funktionär (starter, sekreterare och licensgivare), sen tidigare är jag utbildad provledare i IPO. Jag sitter även som suppleant i VKLC Bråvikens styrelse. Förutom mentalträning av hund tycker jag att det är väldigt intressant med fysträning, massage och hundars fysiologi.

Varför blev det en saluki? artikel som publicerats i Salukibladet.

Foto: Moa Hjelm-Saari